H.A. van Schie, Keurslager

Rundvlees

Botermals rundvlees is één van de pijlers van de Keurslagers. Eigenlijk wel logisch als u bedenkt hoe lekker rundvlees is. En dan hebben we het zeker niet alleen over de kogelbiefstuk en het rundergehakt, maar ook over al dat heerlijke stoofvlees dat het rund ons biedt.

Zoals het ’n vakman betaamt, staat bij ons de zorg voor de beste kwaliteit vlees hoog in ’t vaandel. Daarom houden we de inkoop van ons rundvlees graag in eigen hand. Vrijwel al ons rundvlees is afkomstig van VIT Twente. VIT Twente staat voor de zorg voor het welzijn van de dieren. De koeien en kalveren lopen het grootste deel van het jaar in de wei. De kalveren blijven na de geboorte bij hun moeder en krijgen moedermelk. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen, op een dik bed van stro, met veel frisse lucht. De koeien worden in onze eigen slagerij bewerkt tot bekende producten en diverse specialiteiten.

Dit vlees voldoet aan speciale eisen op het gebied van afkomst, voeding, gezondheid en welzijn. De koeien hebben een goed leven en dat goede leven proeft u terug in de smaak van het vlees. Hierdoor weet u dat u bij de Keurslager altijd verzekerd bent van een veilig en vertrouwd stukje rundvlees van hoge kwaliteit en vol van smaak.

Bezoek aan VIT Twente
Onlangs hebben wij een bezoek gebracht aan VIT Twente. Tijdens dit bezoek aan het prachtige leefgebied van de runderen hebben we de zeer goede levensomstandigheden van de runderen kunnen zien. Hierdoor kunnen wij u precies vertellen hoe de dieren leven en waar ze vandaan komen.

NIEUW: Wagyu vlees
In ons assortiment vindt u Wagyu vlees. Dit graangevoerde rundvlees komt oorspronkelijk uit Japan, maar is nu ook volop verkrijgbaar in andere werelddelen. Het vlees staat bekend om zijn malsheid en gezonde werking door de gezonde vetten die het vlees bevat.

Black Angus
Sinds kort vindt u bij ons ook Black Angus rundvlees. Het vlees van deze runderen is iets rijper en daardoor vol van smaak. Naast dat dit vlees zeer onderscheidend is in zijn smaak herkent u het vlees aan de rijkelijke marmering. Doordat de Black Angus runderen minimaal 100 dagen hoofdzakelijk worden gevoed met maïs krijgt het vlees een heerlijke sappige smaak. 

Onze echte rundvleestoppers

  • Ierse rib eye
  • Black Angus: sucades
  • Hamburgers
  • Entrecotes

Botswana rib-eye

De rib eye van het Botswana Ecco Premier Beef; afkomstig van runderen die vrije uitloop hebben binnen de Botswaanse reservaten is toegevoegd aan ons assortiment. De runderen leven derhalve vrij tussen de wilde dieren. De rassen die voor Botswana Ecco Premier Beef worden gebruikt zijn zo geselecteerd dat het ecosysteem van Botswana haar natuurlijke balans bewaart. 
De natuurlijke omstandigheden waarin de dieren worden gehouden zorgen voor een unieke smaakbeleving en een uiterst malse textuur. Botswaans rundvlees behoort niet voor niets tot de absolute top! Botswana is het meest stabiele land van Afrika. Er woeden geen oorlogen en de economie is stabiel. Veehouderij is één van de belangrijkste sectoren van Botswana. De Botswanen zijn zich hier terdege van bewust en gaan dan ook verantwoord om met de natuurlijke hulpbronnen van het land. Ook trek in een (h)eerlijk stuk Botswana Ecco Premier Bee? Vraag ernaar in de winkel! Lees hier iets meer over de diverse soorten rundvlees.

H.A. van Schie, Keurslager

Planetenbaan 7
3721KA Bilthoven
0302285094

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 19:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten